- Kompletní nabídka
- >
- Jak motivovat a vést výkonný tým
Jak motivovat a vést výkonný tým
16 tipů na stabilizaci hotelového a restauračního týmu.
Vedení týmu zaměřeného na výsledky.
Objektivní hodnocení pracovního výkonu.
3 tipy na jednoduchý restart nefunkčních týmů.
Hotel bez personalisty, díl 2.
Osvědčené postupy při stabilizaci a řízení výkonu hotelových týmů.
15 let jsem jako personální ředitelka vedla tým zaměstnanců jedné z neúspěšnějších hotelových značek světa. Stejně jako vy vím, že střední management může váš hotel posílit, nebo naopak položit. A právě proto zde hovoříme o roli a úloze manažera, jeho rozvoji, jeho týmu a hodnocení pracovního výkonu.
Co dalšího se zde dozvíte?
- Zjistíte, kde a jak se dnes „manažerství“ vyučuje.
- Co je to Rozhovor o pracovním výkonu a jak by měl v praxi probíhat.
- Dozvíte se, v čem je nastavení cílů dobré pro vaše zaměstnance.
- Jaké jsou nejčastější znaky a důvody nefunkčních týmů.
- A jak s nimi pracovat.
Práce s lidmi je vaše konkurenční výhoda a my vám ukážeme, že zisk vám přinášejí jen ti, kteří s vámi táhnou za jeden provaz.
Uvádíme zde stručně a jasně to, co nám v praxi fungovalo, co se nám osvědčilo, co by mohlo vás i váš tým inspirovat a bez dalších velkých investic posunout o krok dále.
25 stran
Autor: Petra M. Horáková